Yritys

Kuljetusliike Kurth Oy juhlii vuonna 2020 Skandinavian alueen kuljetusten 50-vuotistaivaltaan.

Rahtikuljetuksemme koostuvat ajoista kaikkialta Suomesta ja Ruotsista Pohjois-Norjaan sekä Pohjois-Norjasta kaikkialle Suomeen ja Ruotsiin. Säännölliseen viikoittaisen liikenteemme piiriin kuuluvat kaikki Pohjois-Norjan suurimmat kaupungit.

Tällä hetkellä yritys työllistää n. 16 työntekijää ja kalustoomme kuuluu 10 vetoautoa sekä hieman enemmän perävaunuja.

Kuljetusliikkeemme terminaali, konttori ja korjaamotilat sijaitsevat Ahjolan teollisuusalueella Pellossa.

Kuljetusliikkeemme noudattaa kuljetusalaan liittyviä lakeja, asetuksia, säädöksiä ja tilaajavastuulakia. Yrityksemme toiminta-ajatuksena on aina vastuullinen yritystoiminta. Yrityksemme on kuulunut vuodesta 1997 alkaen Suomen vahvimpiin yrityksiin, joiden Rating Alfa -luottoluokitus on AAA.

kalustoa-rivissa

Historia

Veljekset Paavo ja Erkki Kurth aloittivat kuljetustoimintansa vuonna 1970 puutavara-ajolla yhdellä puutavara-autolla ja vuonna 1972 saimme ensimmäisen ulkomaanliikenneluvan rahdin ajamiseen Pohjoismaihin, jolloin hankimme toisen auton.

Vuonna 1976 kuljetusliike aloitti puutavarakuljetuksen Ruotsiin ja kuormia ajettiin jonkin verran myös Pohjois-Norjaan. Voimakas Pohjois-Norjan rahtiliikenteen kehitys alkoi vuonna 1980 ja seuraavina vuosina kalustomme kasvoi kolmella yhdistelmäajoneuvolla.

Vuonna 1991 Erkki myi osuutensa yrityksestä Paavolle, jolloin myös Paavon poika Jukka astui yrityksen toimintaan mukaan, kuljetusalan koulutuksen saaneena. Samana vuonna yhtiö lopetti puutavaran kuljetukset ja siirtyi pelkästään rahtiliikenteeseen.

2ooo luvulla yritys on jatkanut kehitystään ja monipuolistanut palvelujaan sekä kalustoaan. Tänä päivänä yrityksemme on nykyaikainen, erittäin arvostettu ja luotettava yhteistyökumppani pohjoisen liikenteessä.